Alahai Power Ranger!!!

Sekali lagi kisah perbualan c bOngchu (saya la...) dan pOwer ranger biru
Tapi kali ini bukan perbalahan....seperti entry sebelum ini...
Hanya sekadar bermesra-mesra...
dan tujuan utama c bOngchu memang untuk menyakat c pOwer ranger biru! hehehe!!
blogger-emoticon.blogspot.com

c bOngchu menggeledah beg sekolah c pOwer ranger biru...
akhirnya terjumpa lukisan yang penuh kekreatifan!
Hahahaha!!! c bOngchu memang suka cari pasal....!
____________
c bOngchu : siapa suruh lukis ni....? wakakakakaka

pOwer ranger biru : tersipu-sipu malu untuk menjawabblogger-emoticon.blogspot.com....cikgu di sekolah lah ba yang suruh lukis..... (betul la juga jawapan nya kan...)

c bOngchu : mirul lukis apa ni?

pOwer ranger biru: heheheblogger-emoticon.blogspot.com....(senyum-senyum...tersipu-sipu malu lagi...)

c bOngchu : yang ni warna hitam, ada tanduk ni apa? wakakakakaka

pOwer ranger biru : (tersipu-sipu malu lagi...)blogger-emoticon.blogspot.com hehehehehe...... Biarlah RAHSIA!!!!!
______________

nah...amik ko jawapan dia kali ni!!!
tu la niat nda baik mau kenakan dia..
last2 diri sendiri kena! padan muka! hehehe...
blogger-emoticon.blogspot.com

notahati:
  • nda dapat upload gambar lukisan yang dia lukis tu atas masalah usb wire yang nda dapat berfungsi! apa lah nasib! !@#$%^&*()
  • budak ni nampak gayanya mewarisi perangai bOngchu nya sendiri yang suka kenakan org! hahaha! kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi kan..hehehe

>heart<
nOorul (",)
Read more

^________________________^ V

Salam readers....
Apa sudah jadi ngan blog saya ini?
Hohoho..hanya ini sahaja yang mampu saya lakukan setakat ini..masih tidak puas hati!
Kelembapan bband ini sangat-sangat membataskan proses naik taraf...
Wakakaka...mcm betul ja naik taraf!
Saja-saja hilangkan bosan di hujung minggu, akhirnya blog sendiri jadi mangsa...
(padahal hampir kapisan sorang-sorang bila asyik error!)
Hahaha... jangan marah ya my blog, nanti saya cari make up yang lagi canggih aa!
Hehehe..Peace!!!

^________________________^ V

Erk....
Esok hari last Februari...28Feb...
Sungguh pantas masa berlalu...
ada lagi 10bulan untuk tahun ni, 5K still in progress!
Mudah-mudahan tercapai...
Chayok2!!!
blogger-emoticon.blogspot.com

Erk..esok juga kena bangun awal pegi kelas...!!!
Alaaaaaaaaa!!! Sir, boleh ka kita sambung cuti lagi? hehehe
(macam mana 5K mahu tercapai kalau malar mau cuti?! semangat kecilku bersuara..aisey! wakaka...)

^________________________^ V
Best of February!
Saya jumpa kawan-kawan baru...
Dari kenalan menjadi kawan...
Dari kawan menjadi teman...
Yeyeh!!! Siapakah mereka??
Shhhhh........!!!
Nanti saya bagitahu.....hehehe!

Kpd Kawan-kawan baru saya itu,
Balik kelas, rajin-rajin berus gigi!
Sebab saya rajin sangat bawa musuh gigi pegi kelas! hehehe
blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul (",)
Read more

Safety 1st!!!

Blog saya sedang
BERANTAKAN!!!

kekacauan sedang berlaku!

kerja membaik pulih
sedang dijalankan!

Keselamatan diutamakan!

Kerjasama diperlukan!

dan
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Saya juga
kekapisan
blogger-emoticon.blogspot.com
ketekanan
ketegangan
bila
malar
errorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
saja!
adeysh!!!!!!!

Sabar lah Hati...
blogger-emoticon.blogspot.com
Read more

Surat Untuk Genie


Dear Genie,

Thank you for coming to listen my wishes. My wishes is not like my friends wishes that you have listen before. But, I want become the Manager of Big Apple Donut&Coffee in Sabah. I choose this company because I love eating although I'm tiny (don't laughing genie...). I love snacking although I'm not hungry and very worse if I get hungry. Not only me, but we all love eating, love snacking and we all eat when we are bored. Right? hehe....

I want to open new branch of Big Apple at Papar, nearest at my home. Why? because Big Apple not open yet at there. So, if I'm a manager, I can do that. I can come and eat donut anytime I want. I know you laughing again genie. Ok genie, I'm not open in Papar only but I also open new branches around Sabah widely. So easily for me to find Big Apple anywhere I go in Sabah.

Besides that, I want to have party with my EDP friends and also with our nice teacher by end this programme soon.

Genie, can you fullfill my wishes?
or...
Genie, can you understand my broken English?hihi...

>heart<
nOorul (",)


Who's Genie? hehehe
blogger-emoticon.blogspot.com
Read more

Smile!!!


start every day with a smile and get it over with....
blogger-emoticon.blogspot.com
>heart<
nOorul (",)
Read more

"Sedar Diri"

Besar mana pun rumah yang kamu ada...
Luas mana pun tanah yang kamu miliki...
Cantik mana pun rupa paras yang kamu bangga kan...
Kaya mana pun harta yang kamu kumpul...
Banyak mana pun kebanggaan yang kamu sanjung-sanjungkan...
Tinggi mana pun ilmu yang kamu perolehi...

tapi kamu perlu tahu bahawa
ada lagi orang yang mempunyai
YANG LEBIH besar,
YANG LEBIH luas,
YANG LEBIH cantik,
YANG LEBIH kaya,
YANG LEBIH banyak,
YANG LEBIH tinggi...
daripada yang kamu miliki......

Apa yang penting, mereka SEDAR DIRI dengan apa yang mereka miliki..
tanpa ada rasa bangga, tanpa ada rasa riak, tanpa ada rasa takbur...
kerana mereka tahu...
Semua itu hanyalah sementara...
Pemilik semua ini adalah ALLAH SWT.

notahati: jangan memandang rendah pada orang lain kerana orang lain itu memiliki kelebihan yang tersembunyi....

>heart<
nOorul
Read more

::23tahun 10bulan::

Kejadian berlaku pada tepat 14 Feb, 1200tengah malam tadi.
My handphone yang tak seberapa nak mahal berbunyi....

"please just don't play with me...
my paper heart will bleed...
this wait for......" -lagu tidak sempat habis bila saya menekan button hijau-
dengan nama Dyg. Norhafizah tertera.

Perbualan kami.

Saya:: Hello....Assalamualaikum....

Dyg: Wkmslm...Happy birthday to you...Happy birthday to you...Happy birthday to you...
(nyanyian dengan penuh keyakinan, tanpa sumbang...)
-sepanjang nyanyian nya, saya hanya diam menghayati....(konon...wakakaka)-

Saya: Siapa birthday...? (bertanya dengan penuh semangat...hahaha)

Dyg: Ko la....!!!!

Saya: Wakakakakakakaka (ketawa yang amat...hampir tergulik jatuh katil) wakakakakkaka...

Dyg: (dengan penuh yakin sekali lagi) Welcome to the 24 club! Semoga murah rezeki...

Saya:: (ketawa lagi...) wakakakakakkaka

Dyg: Aik...kenak? Salah meh?

Saya: Oh, mentang-mentang lah birthday aku 14hb, ko main bantai ja mau wish aaa.... Memang la birthday aku 14hb tapi bukan bulan dua.....14hb utk dua bulan lagi dari sekarang...!!! wakaka!

Dyg: Jd, siapa yang birthday 14Feb...? Nda pa la Nurul, biar la aku jadi org 1st yang wish birthday ko tahun ni...(ayat cover line...hahahahaha)
______________________________

Tak pasal-pasal tahun ni sambut birthday di usia 23tahun 10 bulan...hahaha
Bila ingat kes semalam, nak tidur pun sempat senyum-senyum..hihi..
Tak apa la..dimaafkan...sebabnya kami baru jumpa semula setelah 13thn berpisah...
She's my bestfriend!!!
Thanks my kawan baik!!!
Ngeeeeee =)
Oleh kerana dapat wish sebelum genap usia sebenar, cake pun separuh je! hehehe
blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul (",)

Read more

::Sujud^Syukur^Senyum::

Kadangkala hidup tidak seindah yang di jangka,
Tidak mampu menerima segala yang menimpa,
Tapi apa kan daya jika itulah ketentuanNYA,
Sedarkan aku dengan syahadah bila aku terlupa...

Keindahan itu tidak mudah untuk didapati,
Jangan di kejar, jangan di cari,
Mudahkan diri dengan apa yang diberi,
Sujud dan Syukur pada mu ILAHI...

Cukup banyak sudah ku lalui,
Caci dan keji seakan makanan setiap hari,
Aku yakin suatu hari nanti,
Ianya akan hadir jua untuk menyokong diri ini.....

Biar hati tercalar dipenuhi duka,
Bibir tetap terlukis senyuman penuh makna,
Janji ku akan menghadapi semua dugaan yang menimpa,
INSYALLAH kemanisan itu pasti akan kunjung tiba akhirnya....

Dengan kegilaan dunia masa kini yang dipenuhi parasit-parasit perosak,
yang mengaku sahabat,
menghulur tangan dalam gelap,
mengintai peluang dalam sesak,
dan kepada mereka-mereka yang berselindung di sebalik topeng kebenaran ....
Aku hadiahkan senyuman kepada mereka agar aku tidak mati dalam peperangan ....

By=tulisan X penablogger-emoticon.blogspot.com

Read more

Mereka.Mereka.Mereka.


Bertemu dalam kisah yang tidak disangka...
Aku, Kau, Dia, Kamu, dan Mereka...
jadi kawan,
jadi rakan,
jadi teman,
jadi sahabat,
dan kadangkala jadi lawan....
Akhirnya, berpisah dalam kisah yang memang sudah diduga dari awal...

Ah, sudahlah!
Segalanya sudah kembali pada asal...
Tidak ada yang perlu dikesalkan...

Pabila ada suasana yang indah,
dalam waktu yang bahagia,
biarkan aku berdoa....
Semoga kita dipertemukan semula...

Notahati:: Menanggung berat rindu dihati....blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul (",)
Read more

Orang February

Hehehe...
Entry ini utk orang-orang yang lahir pada bulan February...
Saya tidak termasuk pada orang-orang berperangai seperti di bawah ini...
tapi "orang tu" sila baca!!! hehehe
· Berfikiran abstrak
· Suka benda yang reality dan abstrak
· Inteligent,
bijak dan genius
blogger-emoticon.blogspot.com(masuk sekolah berasrama penuh ba dia...hehe)
· Berpersonality yang mudah berubah (mudah berubah..macam mana tu aa...?)
· Mudah menawan orang lain (aiseyyyyyyyyy!!!.neeeeeeeyyyyyy..)
· Agak pendiam, pemalu dan rendah diri (pendiam dan pemalu la sangattttt..hahaha)
· Jujur dan setia pada segalanya (fuyOooooo....wahahahahahahaha...)
· Keras hati untuk mencapai matlamat (mmmmmmm.....)

· Tidak suka dikongkong
· Mudah memberontak apabila dikongkong (TOLAK MARKAH!!!)
· Suka kegiatan lasak (main bola tu kira lasak ka? hahaha)
· Emosi yang mudah terluka dan sangat sensitif (memangggggggggggggg pOooonnnnnn hehehe!!)
· Mudah mempamerkan marahnya (yakah?? tapi dia ckp..selalu simpannnn...ish...)
· Tidak suka benda yang remeh-remeh

· Suka berkawan tetapi kurang mempamerkannya
· Sangat berani dan suka memberonta
k(memberontakkkkk?blogger-emoticon.blogspot.com tolak markah la...miahaha XD)
· Bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan
· Ada harapan untuk merealisasikan impiannya (ada harapan aaaa...aisey, just wait n see la, hihi)
· Daya pemerhatian yang tajam (mesti dia bangga ngan mata dia tu...bweeekkkkk =p)

· Suka hiburan dan sukan (hah, ni baru betul...hehe)
blogger-emoticon.blogspot.com
· Suka benda yang bersifat seni (betul3...sangat seni...chey!!!)
· Sangat romantik
blogger-emoticon.blogspot.compada dalaman tetapi tidak pada luaran (wakakaka..."orang tu" sila mengaku!!)
· Berkecenderungan pada benda yang tahyul (laaa..patut lah penakut! hahaha)
· Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros

· Belajar untuk mempamerkan emosi
. Tidak tahan sejuk....yang ini saya yang pandai2 tambah..hahaha..tapi memang betOl pOoon!!heheblogger-emoticon.blogspot.com

Tulisan color biru tu..hasil kajian Dr. Fadzilah Kamsah...
Tulisan color hijau ngan merah tu..hasil kajian saya...yang belum ada title doktor..hehe!

>heart<
nOorul (",)
blogger-emoticon.blogspot.com ingat perangai ini kena ubah!!!
Read more

"Ini Diriku, bukan Dirimu..."

Kes berlaku lebih kurang jam 9.00 pagi.
Kejadian di ruang menonton tv...channel 611, kartun doraemon!
blogger-emoticon.blogspot.com
Perbalahan antara c bOngchu (saya la...hihi) VS Power Ranger Biru a.k.a anak saudara saya (Amirul Aiman):

Punca yang dikenalpasti apabila Power Rangers Biru tidak reti untuk duduk diam atas kerusi sambil tengok tv!!!

c bOngchu::blogger-emoticon.blogspot.com
wey......ko ni kenapa?? nda pandai duduk diam tengok tv ka? tetunggang sana, tetunggang sini macam cacing!!! duduk diam-diam la kalau mau tengok kartun!!!

Power Rangers Biru::
biar laaaaahhhhh....."ini diriku, bukan dirimu..."blogger-emoticon.blogspot.com

Nahhhh...amik ko sekali dia menjawab!!! wakakakaka!!! (agak terdiam juga mendengar jawapan dia td...wakakakaka)
Ciss, agak kurang asam budak yang masih belum sampai 6tahun usianya menjawab!
Ni la dia power rangers itu..
Nama dia Amirul Aiman.
Tidak mengapa, ada laici ada biabas, lain kali ku balas aaa!!blogger-emoticon.blogspot.com
Baru ko tau nanti, siapa diriku, siapa dirimu! miahahaha!!!
>heart<
noOrul (",)

Read more

To Whom It May Concern

Salam semua... ;)
Waaa...sudah 10 Feb hari ni...12tgh mlm ni sudah masuk 11 Feb...
Cepat nya masa berlalu... Alih-alih, tinggal lagi 10bulan di tahun 2011...
Ehm...usaha lebih lagi untuk mencapai 5K !!! Ngeeee =)
Walaupun baru sebulan lebih kita di tahun 2011 ni...
tapi macam-macam perkara sudah berlaku kan...terutama pada diri saya sendiri...mmm..
Macam mana mahu tulis erk..?

Ok lah..actually saya mahu ucapkan "Terima Kasih"...
Kepada mereka-mereka yang caring sangat pasal saya...
Orang kata, bila ada orang yang caring maksudnya orang sayang pada kita...hihi..(perasan pun perasan la aaa...hihi)
Kalau lah betul itulah maksudnya..tQ banyak-banyak....
Saya juga sayang kamuuuuuuuuuuu........... =)

Family (my mama, my kakak, my abg & my power rangers, my pakcik, my babu, my kazens), My kawan2 & "orang tu..."

Terima Kasih banyak-banyak sebab selalu sokong utk apa yg telah saya lalui dan apa yang bakal lalui.... Apa yang boleh saya cakap skrg, the hard time finally gone..(sudah lama pun berlalu...) dan saya telah melaluinya dari awal lagi..memang tidak dinafikan, kadangkala pahit, kadangkala manis mcm gula...But dont worry, im very strOng fighter!!! hehehe!!! Terima kasih aa sebab hari-hari tanya..."ko ok?"...Jawapan kpd soalan itu..."saya sangat ok dan sudah lama ok" blogger-emoticon.blogspot.comhehehe.... Sekarang ni, saya sangat-sangat happy dengan life saya..hehehe... Bagi saya...relax and just go with the flow..kan..kan.kan... Terima kasih untuk doa yang baik-baik...InsyaAllah, kita sama-sama diberkati...Terima Kasih.

"Gloomy Gone, the Rainbow come and Shining!!!"
Read more

Kenapa Perlu Ada Permusuhan?

  • 9:51:00 PTG
  • 4 comments
Malique ft. Rabbani - Perang Dah Tamat



[Tun Dr. Mahathir - Intro]
The world now lives in fear.
We are afraid of everything.


[Rabbani - Korus]
Alhamdulillah
Kita selamat
Kabus dah hilang
Perang dah tamat
Nyanyikan lagu
Damai dalam lena
Jangan buka mata
Realitinya sungguh berbeza

[Malique]
Berita yang ditunggu
Kini sedang tersebar
Seluruh umut manusia
Boleh tersenyum lebar
Perang sudah tamat
Terpampang di dada akhbar
Senjata dah dilucutkan
Malahan dibakar

Jalan dah dibuka
Bekalan dah dihantar
Pengawal sempadan bersalaman
Dan bergambar
Tiada lagi askar-askar luka
Main kejar-kejar
Kerna dunia tidak lagi perlukan pendekar

Bumi berhenti bergetar
Tak perlu rasa gentar
Tiang dah dipacakkan
Bendera berkibar
Yang sembunyi keluar
Dah bersinar di luar
Burung besi pulang
Yang sebenar legar-legar

Langit koyak dah ditampal
Tiada halilintar
Laut merah pudar
Jala kembali ditebar
Di desa bunga mekar
Di bandar bangunan tegar
Bunyi mercun
Bunga api gantikan bunyi bom dan mortar
Apakah benar?
Perang dah tamat


[Ulang Korus]

Perang sudah tamat
Kita jadi buta warna
Lihat kulit manusia
Semuanya sama saja
Pembunuhan
Permusuhan
Semua syak wasangka
Harus dihentikan
Berkuatkuasa serta merta

Piagam Madinah dihidup dan dijana
Semua agama Ibrahim aman hidup bersama
Perang cuma tinggal kata dalam kamus lama
Tak disebut
Tak diguna
Tak lagi dicari makna

Perang sudah bubar
Perang sudah bubar
Ganti sebiji peluru
Dapat sebatang cigar
Perang sudah bubar
Perang sudah bubar
Ganti sebatang senapang
Dapat sebiji gitar

Mereka kata tidak mungkin
Aku balas benar
Cuba tutup mata
Baca risalah diedar
Perang sudah tamat
Ku nyanyi separa sedar
Perang sudah tamat
Maaf bukan cerita sebenar


[Ulang Korus]

[Rabbani - Bridge]
Uthrul Horriyah
Auqifull Haq


[Malique]
Hari-hari tengok berita buruk jam lapan
Hari-hari tengok saudaraku berbunuhan
Bukankah mengambil nyawa itu kerja Tuhan
Bukan aku
Bukan kamu
Ajal Dia yang tentukan

Ada Torah
Zabur
Injil
Ada Quran
Kalau Iqra'
Tiada ibu-bayi mati berpelukan
Ada I-Ching
Ada Tipitaka
Ada Veda
Habis baca semua
Baru sedar kita tiada beza

Kita manusia
Lain nama dan fizikal
Persamaan utamanya kita akal
Biar haiwan saja bersifat territorial
Ok, hypothetical - tiada peta politikal

Saya orang aman
Saya bukan orang jahat
Saya benci perang
Saya rela bersahabat
Nyanyi lagu damai
Satu dunia ikut rapat
Sambil tunggu hari Osama dan Obama berjabat

[Ulang Korus 2X]

[Tun Dr. Mahathir - Outro]
War must therefore be made illegal


Syukur kita di Malaysia hidup dalam keadaan aman damai...Ayuhlah semua saudaraku, kita berdoa untuk kebaikan sahabat-sahabat kita di Mesir yang sedang bergolak sekarang semoga kesepakatan dapat mereka capai dalam masa yang terdekat... Aminnnnn...

Love peace!!! Not war!!! .blogger-emoticon.blogspot.com
Read more

the rainbow come&shining! hehe

Fuhhh...lama menyepi!!!
Hehehe! Byk urusan konon nya! hahaha!
Ehm..ada beberapa plan tergendala cuti CNY ni...
Frust juga bila plan tak jadi ni...tapi it's ok...
Sebab Tuhan ada sedia 'plan' yang lagi baik dr itu.... hehe!
Syukur Alhamdulillah...rezeki Tuhan bagi kan... =)
Less than 2weeks, really can't wait! hehehe...!
Okeyh2....itu lain kali cerita!!

Okeyh...sekarang ni cerita lain....

Jeng...jeng...jeng...
Apa tempat ini...?
Ini la dia The Tip Of Borneo...
ataupun lebih dikenali sebagai Simpang Mengayau...
Cantik kan tempat ni....Tempat ni terletak di Kudat...
200km dari KK...hehe..macam best kan?! hehehe
Orang Sabah kata tempat ni "tanduk bumi Sabah'....
Sebab dia betul-betul terletak di Utara Sabah...
Kalau tengok peta Sabah, diatas tu..bentuknya pun macam tanduk..kan...

Kenapa dengan tiba-tiba saya cerita pasal tempat ni...
Sebabnya..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
SAYA TAK PERNAH LAGI JEJAK KAKI KE TEMPAT INI!!!!
miahahhaha!!
Saya agak tension sekali bila melihat mereka-mereka(my family) yang sudah ke tempat ini..
Hanya saya je belooooommmmmmmmmmmmm!!!
Ada sesiapa nak bawa saya ke sana....?!
Pleaseeeeeeeeeeeeeee....teringin nak ke sana...!!!
Bawa lah daku.......
sob..sob..sob!!!
Read more

1st Feb - Most Beautiful Day!!!

1st Feb!!!! Yeah!! Selamat Hari Wilayah utk W.P KL dan W.P Labuan... 3thn sebelum ni merasa la jugak cuti 1st Feb sebab duduk Labuan, tapi tahun ni tak lagi... Ops...kenapa cerita psl Hari Wilayah ni?? Hahaha...

Actually, hari ni bukan setakat Hari Wilayah je, tapi hari ini hari Birthday utk org ituuuuuu.....hahaha!!

Siapa? “Org ituuuuuuuu..” hehe....

Happy Birthday utk “Orang itu”...

Sejarah juga utk hari ini...sebab pertama kalinya untuk saya mengucapkan hari jadi kepada “orang itu”... Seriously, sejak usia 5tahun hingga ke 24thn usia nya hari ini, inilah pertama kali ucapan utk “orang itu”..!!! dan baru tahun ini juga tahu rupanya “orang itu” birthday 1st Feb!!! Hahahaha!! Sangat jahat kan diriku!!! Hehe...(sungguhhhhhhh tidak tahu...)

Sempena Birthday “orang itu”...

Orang ini doakan semoga dengan panjangnya umurmu, tertingkat juga amalan dan taqwamu kepada Allah SWT. - Dimurahkan rezeki - Dipermudahkan urusan - Diberkati dan dirahmati Allah SWT - Berjaya di dunia dan akhirat InsyaAllah.

"Jangan pernah sekalipun berduka dan bersedih dengan apa yang menimpamu, mungkin ianya adalah ujian yang Allah berikan padamu untuk mengujimu sebelum diberi sebuah perkara yang lebih baik."

Okeyh..disebabkan ini ucapan pertama kali..TOLONG SAVE ok...kot2 pas ni ucapan ni berbayar pula..hehehe



notahati:: suka sudah lagu ni..... hihii =)
>heart<
nOorul (",)
Read more
 

Copyright © 2010 Keep shining, keep smile!, All Rights Reserved. Design by DZignine