Satu hari...

Dalam kehidupan kita...

akan ada satu hari yang membuatkan kita menjadi sangat sibuk,
tangan kanan bergerak, tangan kiri juga bekerjasama.

akan ada satu hari yang membuatkan kita punya masa yang sangat lapang,
sehingga tidak tahu apa yang perlu dilakukan.

akan ada satu hari yang membuatkan kita menjadi sangat stress,
otak dipaksa berfikir, hati terpaksa bertahan.

akan ada satu hari yang membuatkan kita sangat bahagia,
senyum sampai ke telinga.

akan ada satu hari yang membuatkan kita asyik berasa lapar,
...satu hari yang menjadikan kita sangat malas,
...satu hari yang menjadikan kita tiba-tiba rajin,
...satu hari yang membuatkan kita sangat sedih...

...............
...............
...............
...............
Read more

Sungkai - August Ended

Selamat Hari Raya :)



Raya Pertama:
Popia yang menjadi punca senyum tawa kami sekeluarga.


Bersawang, tanpa update.

Catatan 25 Ramadhan (lalu) tahun ini.....

Calculator,
Statement of account,
System, PC, telephone,
Pen, pencel, paper clips,
etc.

Air mineral.

Terima kasih kerana menjadi pengganti hidangan bersungkai setiap hari di ofis.

Mr.D, Mrs. D,
terima kasih menjadi peneman bersungkai setiap hari bekerja.

Next year,
Insya'Allah, kalau ada umur yang panjang,
dipertemukan semula dengan Ramadhan yang akan datang,
I'll make sure, aku tidak berbuka di ofis lagi.. (kalau boleh lah...).
-mula berangan bersungkai dengan 'my own family'! hahaha!-

Bersungkai di ofis pengalaman berharga.

August Ended!!!
Read more

Wordless Wednesday |7|


Read more

Rutin! [update]

Antara suka dan duka,
Hampir 3 bulan rutinku berubah. Berubah serta merta.

Mencelikkan mata dikala orang lain kelam kabut memulakan kerja.
Memulakan kerja dikala orang lain menikmati santapan tengahari.
Kerja semakin bertimbun dikala orang lain sudah habis waktu bekerja.
Tssskkkk T___T

Ok, fine. Waktu kerja kita tidak sama. Sungguh berbeza.

Waktu bekerja:
10.30am-8.30pm

Pergi kerja, balik kerja, jalan raya kami yang punya.
Terhindar  dari stress kesesakan jalan raya tetapi membawa stress kerja yang menggunung. Sabar...
Read more

Rimas

Hey!!!
Kamu yang tidak faham bahasa...

Apa yang susah sangat untuk kamu fahami maksudku sedangkan telah ku tuturkan dalam bahasa yang cukup mudah?!

Sudahlah,
Aku bosan untuk menjelaskan berulangkali.
Penat asyik menerangkan perkara yang sama.

Ringkas dan mudah, hentikanlah perangaimu yang bukan-bukan ini.
Jujurnya, aku rimas!

P/S:

please aware!

Read more

Labour Day!

Hari ni 1st May... Well,  Happy Labour Day people! :)

Eh eh! Seriously, sdh bulan May!! Wohoooo!!!

Bulan lepas, for sure April yang sangat mengujakan. Great!
Rutin baru, cabaran baru! Weeeee!!!
Now, it's time to...
  • Meningkatkan tahap 'ignorance'/pengabaian ke tahap yang lebih maximum... "Paduli la... tidak bawa hasil tu!" haha
  • Meningkatkan tahap kekebalan pendengaran/telinga - bergantung kepada keadaan.
  • Mengekalkan tahap integriti.
  • Urus/hargai masa dengan sebaiknya. Weekend, kamu sangat berharga!!!
  • FIGHTING!!! You're fighter, not loser! "Stress, you can go now. You didn't have special meaning to me!"
  • Tingkatkan kesabaranmu Noorul!

Yeahhhh!!! :)
Read more

Spontaneous Thursday |7|

Terpendam.
Diam.
Dalam.
Tersimpan.
Rapi.
Rapat.
Terbuku.
Sunyi.
Rahsia.
.........................


Maaf,
idea tidak dapat dijana.
perasaan tidak dapat diluah.
Sekian.

hehe!
Read more

Goodbye March, Hye April!!!

March... yang sangat panjang...

Alhamdulillah March berakhir dengan baik, biarpun gaji lewat sehari =,=' Tabahnya. Haha. Actually bila lewat sehari tu, baru la rasa bulan sangat lama... hehe. Tapi, paling best 30 March baru-baru ni, akhirnya sepupuku yang menjadi teman bermain, teman ketawa, teman bercerita telah pun bergelar "puan". Sah sudah jadi isteri orang. Alhamdulillah, tahniah Puan Nurhayati, (eh, nama kita sama la hehe...) semoga bahagia ke akhir hayat. Majlis sanding on this May... Waaa, excited!


Weee... April yang mengujakan...

Read more

Sibuk dan Lupa

  • 8:55:00 PTG
  • 0 comments
Aku tiba di rumah dengan senang hati.
Jumpa my mama, my kakak and my all power rangers...
Tenang rasa di hati.

Bila di rumah, jumpa Miyoie..
Then, ayat pertama yang dia cakap...

"bongchu, SORRY la... kek sudah habis...!"

Kek? Siapa buat kek? Kenapa ada kek?

Then, my kakak pun explain...
"Semalam birthday dia la...!"

Hahhhhhh?! Ok, fine! Seriously, aku lupa!!!
Yayyy...macam mana aku boleh lupa? Dia kan cucu pertama lelaki dalam family aku!
Arrggghhhh... dek kesibukan aku sedang membina kerjaya(mungkin) buat aku lupa?
Check reminder dalam handphone...
Ok, tiada! My bad! =,='
Sorry Miyoie, but I already promised to buy a gift for you right?.
"A gift" only, ok?! Hahaha!

Sibuk sangatkah aku sampai aku lupa?
Ehmmmm...
I don't want it to happen again.
Read more

Cuma...

Mengenalimu tidak dijangka,
Berkawan dengan mu tidak disangka,
apatah lagi bersahabat dengan mu, sungguh tidak diduga.

Jujurnya, aku agak senang mengenalimu,
Gembira berkawan denganmu,
Bahagia bersahabat denganmu.

Cuma berkawan, cuma bersahabat.
Hanya itu.

P/S: Tidak mahu mengecewakan siapa-siapa.
Read more

Friday, I'm in Love

Hari ini. Jumaat.
Hari yang sangat² ditunggu-tunggu.
Siapa yang tunggu?
Tu...dia, dia dan dia...
Eh... kamu, kamu, dan kamu juga kan?
Jangan tipu! :P hehe...

Apa yang bestnya bila hari Jumaat,
sebab Sabtu dan Ahad cuti!
Weeeeeeeeee!!!

Sabtu? Ahad?
Hujung minggu yang sepatutnya menggembirakan...
tapi untuk beberapa hujung minggu ni, ia menjadi hujung minggu yang memeningkan!
Uwaaaaaaaa!

Aku mahu balik kampung!
Read more

Redo.

  • 3:30:00 PTG
  • 0 comments
Spontan.
Idea.
Data mentah.
Cari, kumpul, dan analisis data.
Draf.
Tulis. Karang. Taip.
Laporan. Edit. Lengkap.
OK, siap!!!
Hantar.
Review.
Ada 2 kesalahan. Redo.
Review.
Ada 1 kesalahan. Then, tambah itu, tambah ini. Redo.
Review.
Ada 4 kesalahan. REDO.
Tambah. Tambah. Tambah.
Redo.
Tambah. Tambah. Tambah.
Redo.
Tambah. Tambah. Tambah.
Redo.
Redo.
Redo.

Jadi, bila boleh hantar kalau asyik redo? asyik tambah?
Kurangkan cerewet mu, boleh?
Read more

Rutin Baru

Lewat petang ini....
Lama tidak update...
Alhamdulillah, mendapat khabar baik tadi...
Usaha selama sebulan akhirnya berbayar jua.

Rupanya sudah sebulan melalui rutin baru ini.
Sebulan? (dalam kiraan sebenar sudah sebulan seminggu).
Hrmmmmmm... Bukan aku mengeluh (mungkin juga aku memang mengeluh),
bila teringat rutin baru ni, buat aku berfikir panjang...

Rutin kali ni agak mencabar. Semua berlaku di luar dugaan.
Awal² rutin, memang agak sesak saluran pernafasan. Seperti ada yang menyekat.
Bila hendak menghembus nafas, bunyinya seperti lebih mengeluh.
Ehm, jujurnya, ya aku agak tekanan kali ini. Terus terang, aku hampir sahaja berputus asa.
Hendak sahaja aku menamatkan rutin ini, tapi belum ada lagi jalan untuk menjadi alasan kukuhku meninggalkannya.

Bertahankah aku?
Hrmmm... hrmm... hrmm...
Tidak mengapa...lalui sajalah pada waktu ni..
nanti cukup masa, punya alasan kukuh,
rutin ini akan ku berhentikan, demi rutin yang ku inginkan.

Bertahan wahai diri. Bertahan wahai hati.
Read more

Yesterday...

'Tunggu... Tunggu... Tunggu...
Lambatnyaaaaa...'

'Laparnya... lapar...
Mau makan di mana?'

yeah, McD!!!

'Next activity?
Apa...? Apa...? Tengok wayang!'
Wayang apa?
of course The Viral Factor!

'Beli tiket!'

'Nah.. RM6... Ok, ambil baki duit masing-masing.
Aik, kenapa duit terlebih cukup?
Siapa bagi duit lebih mengaku cepat?
Aik, duit lebih tiada siapa yang mahu..
Keluarkan handphone, cari calculator application.
Kira! Masih lebih juga!

'Hoi, harga tiket RM5 lah.. Confirm la lebih banyak!'
Berebut ambil baki duit masing-masing. Haha!

the most important word
"nama panggilan anda tofu" - Nicholas Tse, The Viral Factor (2012)
ramai-ramai orang yang tengok movie tu, hanya 6 orang sahaja yang sangat paham dan ketawa bila perkataan 'tofu' disebut. 6 orang tu...adalah KAMI - geng tauhu!!!

All this happened yesterday, when 6 of tofu enjoyed their 1st lepaking after more than 2weeks didn't see each other. Alaaaa, 2minggu je ponnnn!! haha!

But what can I say, pertemuan dengan mereka sejak diaturkan 2 bulan yang lalu sangat-sangat indah. Syukur, Alhamdulillah.

Tauhu! Tauhu! Tauhu!
Read more

Spontaneous Thursday |6|

Weeeeeeeeeeeeee!!!

Spontan 1. Dengan entri semalam... Blogging mood sudah menjadi-jadi. Semangat!!!

Spontan 2. 19 Jan. The Viral Factor, anybody anybody anybody want to watch this movie? Bawa akuuuu :(

Read more

Unpack Time! Hello 2012!

Assalamualaikum...
Update!!! Blogging mood sudah mari!
Fuh, finally dapat juga update. Entri terakhir dulu 'packing mood', then entri kali ni unpack time! (Padahal sudah seminggu siap unpack pun...hehe). Kesimpulannya, percutian selama 2 bulan sudah berakhir. Weeeeee!!! '2 bulan ok?" hahaha! Yesss, memang happy! Tapi... dengan lebih berterus terang, rasa sedih lagi terasa. Kenapa...? Sebab moment percutian sedemikian rupa hanya berlaku sekali sahaja dalam hidup ini... T___T

Dua bulan lalu adalah bulan-bulan yang sangat best! Setiap saat, setiap minit, setiap jam, sangat dimanfaatkan. Atau dengan kata lain "wonderful"... Walaupun ada yang pahit untuk ditelan, tapi akhirnya semua jadi sweet-sweet belaka! hehe! Sehingga saat ini, setiap apa yang berlaku sepanjang percutian masih segar dalam ingatan. Mood sekarang pun masih rindu-rinduan. Nikmat tapi kadang-kadang sakit :(
Read more
 

Copyright © 2010 Keep shining, keep smile!, All Rights Reserved. Design by DZignine