I Keep You With Me In My Heart!

Hehehe...
Title itu hanya ayat sebaris lagu....
Jom dengar lagu....

LUCKY - Jason Mraz ft Colbie Caillat

Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart

You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday




notahati:: sangat2 "kena"!!! huhuhu....

>heart<
nOorul (",)
Read more

Simbol Sebuah Kesetiaan!

Fuhh!! Title bukan main lagi hebat....hahaha
Apa dia "simbol sebuah kesetiaan"?
Ehmmm......saya ada terbaca dalam salah satu majalah....
Apabila dikatakan.."Sepasang Sepatu, Simbol Sebuah Kesetiaan"
Sepatu = Kasut = Selipar = Capal = Heels = apa2 sahaja pengalas kaki...

Bila fikir-fikir balik...ada juga betulnya...
Jika kita pakai kasut hijau di kanan, maka hijau jugalah di kiri...
Jika kita pakai sandal biru di kiri, maka biru jugalah di kanan...
atau kiasan kepada kejujuran dan keikhlasan...
sama seperti cakap dan ucap, jangan bersalahan dengan buat dan gerak...
kan..kan..kan....

Fikir betul-betul.....
jika sebelah selipar kita warna kuning, sebelah lagi warna hijau...
Apa akan jadi? match ke?? kena kutuk ada lahhhh...hehehe..

So, lepas ni kalau dapat hadiah kasut, setia sangat la tu agaknya...hahaha..tapi kalau dah dapat, kasut, selepas tu orang tu tak setia...apalagi, lempang je ngan kasut tu semula! hahaha...
(boleh pakai ke idea jahat ni...?hehe)

Ehm...kenapa tidak stokin? hehehe

>heart<
nOorul (",)
Read more

Final Year Presentation 2011

Musim FYP!!!
Sangat menakutkan!!!
Tapi bukan utk saya...
utk mereka-mereka yg sedang berjuang di tahun akhir di U...hehehe
Post kali ini utk my dear2 yg sdh melepasi dan akan menghadapi FYP...
ChOmot Riana dan chOmot Anis...

Tahniah utk Ana....
Yeyeh!!!! Lepas azab sdh!!!
tidak ada yang perlu dicakap lagi kan Ana...
"rasa mcm sudah grad!!!" hahahahaha

Untuk Anis....
Miahahahahahahha!!!!
Mudah-mudahan lepas!!!
Yang penting....
"jangan buat rekod pertama kali dlm sejarah FYP pengsan depan judge nanti! ok dear?! hahaha"
GOOD LUCK!!!

notahati:: gambar2 diculik dari fb mereka tanpa izin..sudah namanya culik, buat apa minta izin..kan..heheheh!!! =p padan muka c chomot2!!!

>heart<
nOorul (",)
Read more

Selamat Tinggal Rambut Lama!!!

Salam semua....
Akhirnya...dapat juga blogging!! hehehe...
Hampir 2weeks diam..bosan jg tanpa internet kan...
Dalam 2weeks ni..mcm2 jadi! Rasa banyak yg nak post...hahaha...
Byk yg berubah!!! Hehehe....
Paling latest.."Selamat Tinggal Rambut Lama"..hehe.
Baru semalam taw...fresh lagi dari saloon! hahahaha
Yesss, akhirnya ada rambut baru!!! Sdh lama plan nak potong rambut..tapi tangguh2...
So, sempena tahun baru cina akan datang ni...saya pun saja la ikut nak blogger-emoticon.blogspot.commeramaikan+memeriahkan+meng'kaya'kan saloon...hehehe.....
blogger-emoticon.blogspot.com

Sebelum potong rambut,

Aunty salon:: potong rambut??
Saya:: iya....
Aunty salon:: Ok....(then dia diam seketika lepas tgk rambut saya...) u mau potong...? sdh panjang ini mcm, u mau potong ka?? byk sayang ooooo!!! (diam mcm x mau potong)
Saya:: (dlm hati...:: ish...aunty ni mau duit ka tidak..?hahaha..rambut akuuu? potong ka tidak? rupa-rupanya telah terpsiko..hehehe) saya dengan nada yakin berkata "potong je aunty, tidak apa...rambut blh panjang semula baaaa!"
Cayalah, tetap ngan pendirian!!! hehehe....yg pasti kali ini, potong rambut bkn sebab frust tp im hepi~~

Selepas potong rambut,

Aunty salon:: Ok siap sdh! Nampak sdh u ada pipi! hahaha (aunty ni puas hati ngan hasil tangan dia)
Saya:: TQ aunty..(tgk rambut baru, cantikkkkk!!! blogger-emoticon.blogspot.comsuka!!!!!...blogger-emoticon.blogspot.comdan buat pertama kali, tak pandang pun rambut yg sdh atas lantai..huhu)

Balik rumah,
Aunty rumah:: Hahahahaha....laughing!!!
Saya:: Erk?? Tak cantek ka...??
Aunty rumah:: bukan laaaa!! mcm budak baru ambil peperiksaan PMR!!
Saya:: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!blogger-emoticon.blogspot.com

Walauapapun, saya suka rambut baru saya hehehe!!!blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul (",)
Read more

Happy Birthday!!!

13 January 2011
Tarikh yang saya tetap ingat...
dari dulu sampai sekarang...
sebabnya...
tarikh ni
birthday kawan saya, sahabat saya, teman saya...
(mcm ramai pula yang birthday..hehe)

Happy Born-day
to
my dearest friend
Dg. Norhafizah
atau nama manjanya Dayang...hehehe...

Semoga panjang umur,
Murah rezeki.
Semoga impian dan cita-cita dapat dicapai,
Angan-angan dan mimpi jadi kenyataan.
Jadi anak yang baik dan solehah!

Hope ur birthday blossoms into lots of dreams come true!
Luv u my old bestfriend!!

Read more

Suka dan Tidak Suka (kategori benci?)

Suka dan tidak suka memang sudah menjadi sifat kepada manusia. Sesiapa sahaja memilikinya. Orang kata (tak tahulah orang dulu-dulu atau orang zaman sekarang) bila kita tidak suka, ia akan bertukar menjadi suka. Dan bila kita suka, ia akan bertukar menjadi tidak suka. Betulkah? Benarkah? Ehm, mungkin utk beberapa perkara ada betulnya.

Dan sekarang saya juga menanti sangat itu, saat diberi peluang untuk suka menyukai. Hahaha...funny!!! Sebabnya, dari dulu sampailah sekarang saya amat tidak menyukai kucing..(sangat-sangat tidak suka binatang berbulu) KUCING! KUCING! KUCING! Lagi-lagi warga kucing dirumah saya kini semakin bertambah. Aduh, sangat-sangat tension. Ni la dia ahli-ahli baru rumah kami...(sebenarnya ada lagi ahli-ahli lain, tapi disebabkan tidak mempunyai minat utk mengambar mereka, lebih baik dibiarkan sahaja...hahaha)


Kenapa perlu ada kucing sedangkan saya tidak menyukainya? Sebab, anak-anak buah saya sukakan kucing! Okey, saya mengalah. Bagi peluang ngan budak-budak. Tapi ka
lau namanya nak memeluk, nak memegang saya tidak mahu, apatah lagi menyentuhnya, membelainya, CONFIRM TIDAK!!! Huhh, sungguh tidak suka biarpun mereka comel (itu saya tidak nafikan). Oh no! Bau nya juga menjadi masalah. Apa perlu saya buat, kucing amat merimaskan diriku?! Tapi sangat dekat dengan diriku! Sangat-sangat dekat kerana hampir semua ahli keluarga saya menyukai kucing KECUALI SAYA!!! Hahaha... Kawan-kawan pun suka kucing, bukan kawan pun suka kucing, orang tua suka kucing, orang muda pun suka kucing... Anyone can tell me, kenapa, bagaimana, mengapa, macam mana kamu semua suka kucing...?mandikan kucing, bagi makan kucing, peluk kucing, sayang kucing dan tidur bersama kucing...oh tidak terjadi pada diriku. Maafkan saya kucing!

>heart<
noOrul (",)
Read more

Jangan Berani Berjanji Jika Takut untuk Mengotakannya.


Janji...
Janji...dan..
Janji...

Amat sangat besar, dan amat sangat berat maksudnya...
Sesiapa sahaja boleh berjanji...tapi bolehkah janji itu dikotakan?
Sudah menjadi sifatnya kepada janji...perlu dikotakan, perlu ditunaikan, perlu dipenuhi, perlu dilaksanakan..(ada apa2 yang perlu lagi...?hehe)...
Oh tidak..."perlu" bukan perkataan yang sesuai...
WAJIB dikotakan, WAJIB ditunaikan, WAJIB dipenuhi, WAJIB dilaksanakan....
Ada sesiapa mahu berjanji lagi?

Janji...apabila sudah diungkapkan, wajiblah dikotakan... Sama ada berat atau ringan, besar atau kecil, tetap juga wajib ditunaikan... Kalau tahu tidak mampu untuk dikotakan, kenapa berani
berjanji apa awalnya...? Kalau sudah tahu api sifatnya panas, kenapa bermain dengan api...?

Sebagai manusia, apabila janji tidak ditunaikan, boleh dikatakan sebagai penipu... Mahukah kita dalam golongan tersebut? Jika tidak, jangan berani berjanji.... Lebih baik berdiam diri daripada terus berkata-kata utk perkara yang tidak mampu untuk dilaksanakan. Tidak ada siapa yang teraniaya dan tidak ada siapa yang berdusta.

>heart<
noOrul (",)
Read more

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

Hohohoho!!
Nak masuk kategori apa news ni...?blogger-emoticon.blogspot.com
Bad news? Good news?
Ngeeeeeeeeeee.....!!
Sejak tengahari tadi, facebookers semua bz post berita ni....
Kenapa Mark Zuckerberg nak shut down fb on 15th March,

Berita ni entah kan betul, entah kan tidak...
Tunggu jelah 15th March nanti...
Kalau fikir balik....kalau betul fb akan shutdown...apa akan jadi..?
Hahaha... Saya pun tak tahu nak kata apa...blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
noOrul (",)

Read more

Terpaksa...

Hohohohoho!!
Kemas bilik! Adush!!! Paling tidak suka!!!blogger-emoticon.blogspot.com


Ngeeee....
Burok sangat perangai saya kan....!!!
tapi burOk-burOk pun...setiap pagi saya akan pastikan katil saya akan kemas (sangat2 penting utk KEMAS) sebelum melangkah keluar dr bilik..nanti ada checking, taklah kelam kabut sangat...hahaha
Okeyh2...tak boleh cerita panjang2.....

Mulakan mengemas!!!! Yeah!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
blogger-emoticon.blogspot.com
hehehehe


Read more

Teman Saya

Tidak terluah apa yang ada di hati ini..
Entah kan banyak...entah kan sedikit...
Entah kan berat...entah kan ringan...
tidak mampu untuk ku curahkan...lantas lebih baik ku biarkan saja.....

Itulah yang saya rasakan pada masa ini dan beberapa hari lalu...
Saya fikir memang wajar untuk dibiarkan sahaja daripada dilayan kerana saya tahu ia tidak akan bawa faedah untuk diri saya sendiri.

Kala inilah...peneman ku sentiasa di sisi...
Saya sangat suka dapat memilikinya...hehehe...
Saat diri diduga, saat diri dikecewa, saat diri gembira...ia tidak pernah jauh..
kerana ia teman yang baik..hehehe
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

Don't Be Sad

Jatuh cinta pada buku ini selepas tengok filem Syurga Cinta...
..hahaha...
Habis tengok filem terus ajak kawan2 cari buku ini...
Memang nak sangat2 memiliki buku ini..
Agak lama juga mencari buku ini...tapi tak jumpa...
Finally, seorang kawan baik saya yang tengah study kat KL belikan buku ni..
(Terima Kasih Kawan..)
dan buku ini sudah berada ditangan saya sejak 21 Ogos 2009..
sudah lebih setahun memilikinya...
sangat gembira kerana tidak perlu bersedih lagi...
(",)
Alhamdulillah, selepas memiliki buku ini,
saya lebih positif menghadapi setiap dugaan, cabaran, masalah yang datang..
kerana saya tahu...
Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik utk saya...
Allah tidak mahu saya leka, saya alpa, saya lalai....
Syukur dengan kasih dariNya...
Tidak saya dibiarkan leka dgn nikmat..
tapi dihidangkan susah payah yang tiada sudah...
Syukur Ya Allah...




"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat...
Kita tertanya2 ke mana hilangnya matahari...
Rupa2nya Allah memberikan kita pelangi..."

>heart<
noOrul (",)
Read more

Jangan bersedih utk apa yang bukan milik kita...

Kecewa...? Terkilan? Sangat kecewa bila sesuatu yang kita harapkan terlepas dari genggaman. Berat sangat untuk menerimanya. Sangat terkilan bila bersusah payah kita usahakan, berlipatganda kita pertahankan, tapi ia tetap bukan milik kita....

Itulah namanya kehidupan. Tidak semuanya indah. Qada dan qadar sudah ditentukan. Sebanyak mana pun usaha kita, jika sudah tertulis ia bukan milik kita, maka tetap juga bukan. Hidup kita dipenuhi dengan keinginan, penuh dengan angan-angan, penuh dengan cita-cita apatah lagi harapan. Kita merancang pelbagai impian, kita merencana pelbagai keinginan tapi yang menentukan hanya Dia... Kadang-kadang kita rasa kehidupan ini tidak adil apabila kita perlu kecewa...bukan sekali tapi berkali-kali untuk berasa kecewa...kenapa diri kita yang perlu rasa kecewa, bukan orang lain...? Kenapa dan kenapa...? Tidak elok mempersoalkan ketentuan Tuhan, kerana kita umatNya yang memang layak untuk diuji.

Jadi, jika sesuatu yang kita usahakan tidak dapat kita perolehi, untuk apa kita bersedih? Tidak semua kegagalan itu akan menghancurkan kita. Kegagalan itulah yang sepatutnya kita memiliki (bkn berusaha utk gagal ye...) Sebenarnya bila sesuatu yang kita harapkan, kita usahakan, sangat mudah untuk kita perolehi, kita akan menjadi mudah alpa. Lupa akan kesusahan. Dimana ertinya keindahan kehidupan jika semuanya tahu senang?. Apa sahaja milik kita, sama ada duit, jawatan, rumah, kekayaan, seandainya semua itu milik kita, pasti Allah akan beri. Tetapi seandainya semua itu bukan milik kita, , walaupun bukit ditarah, dihempas lautan badai, nyaris digenggaman kita, kita tetap tidak akan memilikinya kerana Allah telah menyediakan sesuatu yang terbaik utk kita.

Oleh itu, jangan bersedih untuk apa yang bukan milik kita....

>heart<

nOorul(",)

Read more

Salam Takziah....

Sangat-sangat terkejut dengan berita yg dsampaikan oleh sahabat saya...
Seorang lagi sahabat kami telah pergi ke rahmatullah...
Sedih hati ini bila teringat semua kenangan bersama nya.....
Arwah Dyg. Anizah Abidin telah pergi awal pagi tadi...

Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org-org yang beriman...
Amin.......
6 Atas Cekal 2006

...We're gonna miss you....
Read more

Selamat Pagi 2011

  • 9:43:00 PG
  • 0 comments
blogger-emoticon.blogspot.com
..2011..
Tahun Baru!!!
Yeah!!!
Akhirnya 2010 sdh pun melabuhkan tirai...
walau sedih, walau gembira, walau marah, walau senyum, walau menangis, walau ketawa...
etc...
2010 tetap memberi kenangan yang sangat indah....

Azam tahun baru ni....
5K!!!
apa itu 5K??
K pertama -Kerja.....!!! Kerja!!! Kerja...!!!
K kedua - Kereta!!! Kereta!!! Kereta!!!
K ketiga - Kumpul Duit!!! Kumpul Duit!!! Kumpul Duit!!!
K keempat dan kelima - DIRAHSIAKAN...hahaha.....shhhhhh!!!
blogger-emoticon.blogspot.com
Semoga saya mampu mencapai 5K ini...
yg penting..USAHA!!!!
Insya'Allah...dgn izinNya...dipermudahkan segala perhitungan...

Specially for my family...sempena tahun baru ni...
My mama, semoga diberi kesihatan yang baik2...harap2 kaki mama cepat sembuh...
Insya'Allah, dapat jadi 'tetamu' Tanah Suci nanti...
My Kakak, semoga berjaya bergelar "pelajar" tahun ini..hahaha..
My Abg, semoga gaji naik thn ni...yeyeh!! hahahaha...
and utk anak2 buah yg sungguh berbuah..hehehe....belajar rajin2..jd org yg berjaya aa!!!
Ngeeeeee...

>heart<
nOorul (",)
Read more
 

Copyright © 2010 Keep shining, keep smile!, All Rights Reserved. Design by DZignine