Penutup Tahun ini...

Salam semua.......
Fuh...sgt2 busy akhir2 ni...huhuhu....
Busy memenuhi jemputan kahwin cousin...jiran..kwn2....
Well...dlm usia2 menginjak dewasa spt sy sdh perlu utk menghadiri majlis2 mcm ni..
Poyozz..mcm la dewasa sgt..hehe..
So, terpaksa membiasakan diri..dan sediakan bajet...hehe
For coming year, sorang lagi cousin kesayangan sy, Anne akan kahwin on 1st Jan 2011 (1.1.11, nice num...) Congrats in advance!!! dan Congrats jg kpd kwn2 yg telah mendirikn rumah tangga tahun ini...


Sebelum busy2 utk majlis dia nanti..
Esok..im gOing 4 holiday....hahaha....
Tidaklah jauh sangat, hanya 6-7 jam perjalanan shj....kemanakah?? hehehe...
Anyway, mula2 x mau pegi....rasa malas sgt...
tp...ntah kenapa hari ni...rasa sgt2 kecewa...
hrmmm...tak pe la...amik la holiday kali ni utk tenangkan hati.....
Simbolik sgt tempat nak pegi ni...sbb nya..bila sy kecewa...d sana la tmpt akan dituju...
Mulanya tak dirancang...tp..bila da frust, ada je plan nak ke sana...
Ehm..harap2 holiday terakhir thn ni akan jd paling the best...most important, blh buat hati tenang...and balik dr cuti nanti....sgt2 berharap hati ini akan kuat seperti dulu...
"Noorul, cOme on!!! u're fighter, not loser"
Ok...tak boleh tulis panjang....i should pack all my stuff right now sebelum ada yg bebel2..hehe..!
Kena tido awal...dan bangun awal..
Yeahhhhh.......
Nite all....

*Mungkin spjg holiday nti xda sbrg entry dr sy..(mungkin....) dan mungkin jg ni last entry utk thn ni....So, see u all next year....*

>heart<
nOorul (",)
Read more

Maaf...

For SomeOne.... I'm So Sorry.....



Bila aku salah
Tolong maafkanlah
Ku tak ingin membuat
Kau menangis

Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
Tuk berpisah

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah


Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu

Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku
blogger-emoticon.blogspot.com


NotaHati:: tQ echa sbb da tolong ajar cara ni..hehehe.. Luv u.. MuahXXX ngeeeeblogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul (",)

Read more

I'm Loser

Cuaca :: Hujanblogger-emoticon.blogspot.com
Lagu :: Aisiteru (Zivilia)blogger-emoticon.blogspot.com

Ehm....Sebenarnya ada sesuatu bersarang di hati ni...
blogger-emoticon.blogspot.com
Spt entry sblum ni.... Kecelaruan....huhuhu..
sebabnya...

"Peluang"
:: bila peluang datang....hrm...2hari lepas sy letak d status fb sy yg ada kaitan ngan peluang..
"jgn lepaskan peluang bila ada...sbb peluang yg sama tak kan dtg semula melainkan dgn izinNya..."
Then, hr ni..blh di anggap sbg peluang yg dtg kpd sy...
sesuatu yang luar jangkaan....memang betul2 tidak djangka...
tp...apa yg sy buat??
NOTHING!!!
teruk kn sy!!!
i can't be a fighter!
i'm already loser!
blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul (",)
Read more

Turn the Clocks Back : 2010 (III)

Feb 2010
Ehm..rasanya tidak banyak story bulan Feb thn ni....
Mungkin sebab final sem, konon2 fokus study la....blogger-emoticon.blogspot.comhahaha...
padahal....assignment btimbun2..kes suka buat assignment last minit kan...! blogger-emoticon.blogspot.combaru la namanya thrill kan...blogger-emoticon.blogspot.comhehehe...
Jom check bln Mac punya aktiviti....
_________________________________________________________________

Mac 2010
Tarikh : 18-20 Mac
Tempat: Grand Dorsett Labuan
Program : International Islamic Finance Conferences 2010


"Towards An Innovative, Stable, and Global Islamic Finance"

Conferences yg dianjurkan oleh UMSKAL sendiri, maka jemputan pun kalangan student UMS jg khususnya pelajar Kewangan Islam...Kami la ba tu..hehehe... Jangan tulis byk, jOm tgk gambar..! hehehe



Actually, ada lagi yang memorable bln Mac ni...hehhehehe
Next update k....


>heart<
nOorul (",)
Read more

Turn the Clocks Back : 2010 (II)

Januari, 2010
Tempat : Podium F
Masa : Jam11 pagi

31 Jan 2010,
membawa tarikh yg akan diingati sampai bila2,
krn memberi pengalaman yang luar biasa....
apabila melepasi azab sbg final year student...

Pd tarikh ini, segala usaha utk menyiapkn "FYP kuasa 2"

Final Year Project + Final Year Presentation
akhirnya SELESAI....

Tajuk FYP???
Opssss...LUPAAA!!! (my bad..hehe, nti la cari balik report FYP, saya edit ek)
Fuhhhhhh.....legaaaa!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com
yeaaaahhhhhhhh...
(dlm hati, rasa mcm da hbs grad...hehe)

Tahniah utk diri sendiri
(wlupun telah lama berlalu)

krn berjaya melepasi kepayahan ini...
Yalah, sapa yang sanggup menghadap judge+supervisor yg sgt2
"skema"???
betapa LUCKY nya saya apabila mendapat dia..(padahal student lain semua elak)
DR. Rosita Chong Abdullah

a.k.a
Dekan Sekolah Perniagaan& Kewangan Antarabangsa
diulangi "DEKAN"...ada berani?hehe

dalam hatiku tika ini
begini blogger-emoticon.blogspot.com
hehehe...lucu jgk ingat time tu..bila dpt taw dekan yg judge..
kecut segala2nya...
Tp sebenarnya dia tidakla menakutkan sgt..

cuma statusnya sbg "dekan" yg mmg dikenali krn amat strict tu la yg buat takut...
tp xpa, ketakutan itu berbalas sbb dpt mark yg BEST!!!

bila da dpt sekali, pasti nak lagi kan..hahaha
bertuah sekali lagi apabila dia jg jadi supervisor utk praktikal...
apalagi mark pun best!!!
THANKS Dr!!! Jasamu dikenang..hehehe


Njoy the picx!!!blogger-emoticon.blogspot.com


mcm ni pla gaya aku kat depan..heheblogger-emoticon.blogspot.com



hehe..itu dia dekan saya...
Dr. Rosita Chong Abdullah...
TQ, sbb bg mark yg BEST utk sy..hehehe
blogger-emoticon.blogspot.com



Mereka Sahabat Baik Saya..(hehehe)
Terima Kasih datang menyokong... Sangat2 rindu kamOo...

blogger-emoticon.blogspot.com



-DONE-

blogger-emoticon.blogspot.com

Read more

kecelaruanku III


Sejujurnya.....
....pada waktu ini....
emOsi ku diamuk gelisah....
hati ku dirundung bimbang...
perasaan ku diselubungi kerisauan...
fikiran ku tidak tenteram...
jiwa ku resah...



"Ya Allah, redhailah aku dgn ketetapanMu,


dan berkatilah dgn apa yg telah ditetapkan kepadaku,


sehingga aku tidak perlu terburu dgn apa yg Engkau tangguhkan,


dan takkan tertunda sesuatu yg sudah sampai masanya....


Amin.............."


>heart<
nOorul (",)


Read more

Turn the Clocks Back : 2010 (I)



Walaupun tirai 2010 belum lagi berlabuh...(chewahhhh..ayat...!! hehe)
tapi kenangan&memOri tetap diingatan..heheblogger-emoticon.blogspot.com
menjadikan tahun ini tahun paling special dalam hidup aku....
banyak perkara yang buat aku happyblogger-emoticon.blogspot.com,
banyak perkara yang buat aku senang hatiblogger-emoticon.blogspot.com,
dan paling banyak aku sakitblogger-emoticon.blogspot.com,
beberapa perkara yang mcabar kepercayaan kublogger-emoticon.blogspot.com,
dan
beberapa perkara yang menjadikan aku lebih matangblogger-emoticon.blogspot.com....

lets we turn the clocks back!!

heart
>nOorul< (",)

Read more

Susah sgt ke nak ucap minta maaf?

Ehmmm...spt berat jg kn topic ni....?!
Anyway, ada satu cerita yg berkaitan ngan title n3 ni....
Mula nya mcm ni.....
Semalam aku, kakak, abg ipar, miyOie& baby zeQry dinner d Prapeni Thai Restaurant..
Sedap jgk mamam2 yg terhidang, amat sesuai kpd peminat2 masakan pedas...blogger-emoticon.blogspot.com
Services pun bagus, mamam xpyh tunggu bejam2, x sampai 10minit semua mamam tlh pun tehidang..mcm tu la org beniaga..." Customer is no.1... "
tapi ni bukan psl restoran tu..ni psl org yg duduk sblh ngan meja kami....

Actually, mereka lagi awal sampai d restoran tu...sbb nya masa kami datang, dorg da mkn2...
Dorg tu seorang ibu, seorang bapa, dan 2 orang anak lelaki yg agak2 sorg berumur 4thn, sorg lagi x smpai setahun....
Bila mamam2 kami sampai, baby zeQry dletakkn dalam bby stroller sbbnya dia tgh tido...
family sblh tu nmpk nya sudah siap mamam, tp ibu nya masih makan krn jaga anak..kesiannn...then bapa nya pun tolong jaga anak yg x smpai setahun tu....
Tgh kami syok2 mnikmati dinner ngan ikan siakap masak 3 rasa, terdengar bunyi gelas kaca bertaburan pecah atas lantai...
bila pandang sblh kiri, nmpaknya baby zeQry sdh terjaga dgn bunyi bising itu dan ada kaca yg sdh masuk dlm baby zeQry stroller...sebesar ibu jari...fuh, dgn pantas aku alihkan, risau baby zeQry cedera...cek2, xda lagi kaca yg masuk....Alhamdulillah....
D sinila kisahnya apabila kaca tu bertaburan, c bapa terus mendiamkan diri dan memeluk c anak...c ibu masih menyentap makanan nya...c bapa terus bawa anak nya brmain d luar, kemudian masuk ke dalam kereta..then c ibu menghabiskan mknn, pastu byr d kaunter, terus pergi TANPA UCAPAN MAAF!!!! punya sakit hati ngan psgn suami isteri tu!!!blogger-emoticon.blogspot.com

Sungguh tidak ada budaya hormat mnghormati mereka itu....
Kami tahu, kejadian itu tak d sengajakan, sbb x jangka benda itu terjadi...kami besyukur baby zeQry x cedera... tapi, dgn ucapan maaf tu skurang2 nya x buat kami sakit hati....
Klu nak ckp mereka x salah,sbb bdk2...biasa la nakal.....hbs c bapa tu suh satu bdk x smpai setahun pegang gelas kaca apsal...? tau ke tak, bahaya ngan tak bahaya?!
Kita ni hidup bermasyarakat...salah ka, tak salah ka, skurang2 nya ringan2kan la mulut tu ucap maaf... xkan la tunggu salah sebesar gunung baru nak minta maaf kan?! klu mcm tu, menangis darah pun blum tentu dmaafkan...

Tapi, my kakak ckp..."jgn ada dendam..." Ok, btul ckp my kakak(dia ibu, sbb tu dia phm banding aku yg bujang dan keras hati..hehehe)....

Hanya utk peringatan kepada psgn suami isteri tu (wlupun mereka x baca), "kamu tu membesarkan anak2....apa yg berlaku dpn mata anak2, mudah utk mereka ikut krn ibubapa contoh paling dekat ngan mereka...jd, x kn la nak anak2 ikut contoh xbaik.?! Apa2 sj yg kita lakukan hari ni, tu la yg akan terjadi akan datang..cuma cepat atau lambat, pd ibubapa atau anak2..ingat tuuuuuuuuuuuuu...jgn ada kesal kemudian hari taw..."
End!

>heart<
nOorul (",)
Read more

kecelaruanku II

Arghhhhhhh......blogger-emoticon.blogspot.com
Rasa tension nya....ada sesuatu yang x kena dlm hati ni...
susahnya nak dluahkan... xtaw mana nak mula..
apa nak ceta....
blogger-emoticon.blogspot.com

Tapi, yang pasti susah nya nak puaskan hati org....
At last, kita sendiri yang susah hati...
tOo sad....
blogger-emoticon.blogspot.com
Celaruuuuuuuuuuuuuuuu nya!!!

"Ya Allah, terima kasih atas rasa ini,
terima kasih atas mengingatkan hambamu yang semakin alpa ini..."

Sangat berharap hari esOk akan berlalu dgn cepat....
(i'll try........gv me chances..)

P/S: emOsi utk minggu ini sgt x stabil..
ada sesuatu yang sgt berat di hati ini..(biarla dulu...~~)


bila da celaru ni, ada jg baiknya, bila ada benda kita x sangka akhirnya jadik jg...
contohnya, emoticon ini akhirnya ada d blogku dgn hnya sekali pcubaan..hehehe

blogger-emoticon.blogspot.com
>heart<
nOorul



Read more

kecelaruanku

Jangan Terlalu Fikirkan ataupun Pedulikan

Hal Remeh Temeh....!!!

Tidak Ada Faedahnya pun!!!
Read more

Geram ngan diri sendiri!!!



Erkkkkk!!!
Kenapa aaa bila kita x suka sesuatu perkara atau benda tu, tp perkara tu jg kita suka buat..
tak paham!!!
Then, diri sendiri juga yg sakit hati!!!
Xda sapa yg suruh buat pun tp kenapa buat?!!!
Bila da geram, bila da sakit hati,
sapa juga yg tunggang tebalik??
padan muka diri sendiri!!!
Read more

Memory...

Kini gambar jadi tatapan....


JuniOr2 kesayangan kami..
Rabai&Christien
kami la penghuni MP1-3003


ahli M.A.K.D.A.L sejati...

blogger-emoticon.blogspot.com
us...with couple-t...
gambar ini menjadikan ia penting dalam memory ku..

blogger-emoticon.blogspot.com

>heart<
nOorul
Read more

All about 2009

  • 9:37:00 PTG
  • 0 comments


Org kata yg sdh tu sdh la...yg lepas tu, biar la..huhu...memang btul pun..tp bila kita pandang semula ke belakang utk mengambil pengajaran tidak salah kan..hehehe..(alasannn...) hihi... Tahun 2009 memang sgt bermakna dalam hidup ini...susah senang akhirnya berjaya jua ditempuh... bermula dengan seorang yang patah hati..(chewahhhh..wakakakaka..) bertukar menjadi seorang yg punya hati yang kuat...(yeah..its me..perasan...!!) hehe.. Bila baca balik entry2 awal2 thn lepas, nmpk sgt aku emo..wakakaka..lucu ada jgk!! belum matured kali...wakakakaka......

Kali ni story psl life campus...with my bestfriends!!! Opss...lupa maw gtaw...!! Masa sem5 kan aku ada pindah rmh baru...mksdnya pindah masuk kampus...yeah...disitulah susah senang bermula.. SUSAH SENANG KETIKA DARURAT AIR!!! Masa tu roomate aku, sapa lagi klu bkn c kecik A.Fitriani Acho...pindah rmh baru ni la kenal housemate2 baru...dua org bdk chOmot..Riana&Anis...Dsebabkan ketika itu kami adalah senior, maka dorg masih lagi segan2 ngan kami..wakakaka!! lucu gak bila ingat knal ngan dorg!!!.. tegur dlm rmh pun teragak2 ba..hahaha...tp setelah 6 bln bersama mereka, oh no!!!! rasa mcm mau lari ja dr dorg!! wakakkaa...main2 jak ba chomot2!!! Mulanya bilik kami asing2...tp bila sdh "terbiasa" bilik kami menjadi bilik mereka jg akhirnya!! the best memory ngan dorg, bila kami balik kelas, mereka spt menanti kepulangan kami...sedia menanti d pintu agar blh masuk ke bilik kami...hahahha

ahha...inilah mereka..hehehe
Riana & Anis


Sepanjang 6bln terakhir 2009, byk hbs kn masa d labuan..yalah, sdh U d sana, jd apalagi...study, makan, minum, tidur, mandi, g kelas, jalan2..semuanya menjadi rutin...pada masa ni la soal persahabatan, kepercayaan, kemampuan, teruji..huhu..x pyh la cerita psl tu..lebih baik itu ddiamkan hehehe... Anyway, byk sgt memori thn 2009 ni....kdg2 susah kita utk ungkapan, biar gambar jd tatapan...hehe

>heart<
nOorul (",)
Read more

I'm Here....

Finally...selepas lebih setahun lebih..akhirnya aku mengupdate blog ni...
Agak bersarang jg..sunyi...spt org pindah utk sekian lama, then balik semula...hehe...
Tfkir jg, knapa x update sblum ni aaa?? pdhal connection intrnt xpernah putus...mungkin idea yg putus...hahaha... Apa yg mau dceritakan d kali ni....? klu come back mesti wat best2 kan..hehe..idea-idea come to meeee....hehehe.. yeah, its come!!!!!

Cerita blog ni tputus brmula Julai 2009 kan...so..apa cerita setelah itu..?? huhu..so manyyyyyy...
last entry ceta psl housemate bru..rmh baru..sem baru....tp yg terjadi sebenarnya..xsmpai sbulan duduk rmh baru, akhirnya bpindah rmh baru lagi...hebatttt..!!! dpt housemate2 yang bru plak!! Paling best..yg tidak dketahui org...aku menjadi SETINGGAN YG BERJAYA...!!! hehehe!! hal paling besar aku buat tym stdy d U...nsb baik dpt grad!! wakakkaa...

Sbnarnya cerita 2009 terlalu byk.....ada yg berlaku tnpa d sangka..ada yg berlaku spt djangka... thn 2009 la yg byk memantangkn diri ini jujurnya...all about life!!! Ehm..apa kata ceta d entry baru...ckup la entry ni skadar utk mengumumkan kepulangan ku smula...hehehe... c u later!!

>heart<
nOorul (",)
Read more

when my world is shaking...!!!

mereka...mereka dan
mereka....

miSs them very much!!!
Read more

I'm Back

  • 9:50:00 PTG
  • 0 comments
It's been a long time...
Now...
I'm coming back!!!
Yeahhh!!!!
Read more
 

Copyright © 2010 Keep shining, keep smile!, All Rights Reserved. Design by DZignine