Suka dan Tidak Suka (kategori benci?)

Suka dan tidak suka memang sudah menjadi sifat kepada manusia. Sesiapa sahaja memilikinya. Orang kata (tak tahulah orang dulu-dulu atau orang zaman sekarang) bila kita tidak suka, ia akan bertukar menjadi suka. Dan bila kita suka, ia akan bertukar menjadi tidak suka. Betulkah? Benarkah? Ehm, mungkin utk beberapa perkara ada betulnya.

Dan sekarang saya juga menanti sangat itu, saat diberi peluang untuk suka menyukai. Hahaha...funny!!! Sebabnya, dari dulu sampailah sekarang saya amat tidak menyukai kucing..(sangat-sangat tidak suka binatang berbulu) KUCING! KUCING! KUCING! Lagi-lagi warga kucing dirumah saya kini semakin bertambah. Aduh, sangat-sangat tension. Ni la dia ahli-ahli baru rumah kami...(sebenarnya ada lagi ahli-ahli lain, tapi disebabkan tidak mempunyai minat utk mengambar mereka, lebih baik dibiarkan sahaja...hahaha)


Kenapa perlu ada kucing sedangkan saya tidak menyukainya? Sebab, anak-anak buah saya sukakan kucing! Okey, saya mengalah. Bagi peluang ngan budak-budak. Tapi ka
lau namanya nak memeluk, nak memegang saya tidak mahu, apatah lagi menyentuhnya, membelainya, CONFIRM TIDAK!!! Huhh, sungguh tidak suka biarpun mereka comel (itu saya tidak nafikan). Oh no! Bau nya juga menjadi masalah. Apa perlu saya buat, kucing amat merimaskan diriku?! Tapi sangat dekat dengan diriku! Sangat-sangat dekat kerana hampir semua ahli keluarga saya menyukai kucing KECUALI SAYA!!! Hahaha... Kawan-kawan pun suka kucing, bukan kawan pun suka kucing, orang tua suka kucing, orang muda pun suka kucing... Anyone can tell me, kenapa, bagaimana, mengapa, macam mana kamu semua suka kucing...?mandikan kucing, bagi makan kucing, peluk kucing, sayang kucing dan tidur bersama kucing...oh tidak terjadi pada diriku. Maafkan saya kucing!

>heart<
noOrul (",)

2 comments:

{ YiNn } at: 11 Januari 2011 4:22 PTG berkata...

AKU SUKA KUCHING...SEBAB KUCING CHUMILL..BERBULU.... SEMUA SIA SUKAA... KLU BLH TDO NGAN KUCINGG.... HAHAHAHA :p

{ Nrul Hearty } at: 11 Januari 2011 7:15 PTG berkata...

hahaha! tahniah la klu ko suka kucing! sya tetap nda suka jg! hahaha

 

Copyright © 2010 Keep shining, keep smile!, All Rights Reserved. Design by DZignine